Economisirea, prima treapta catre prosperitate financiara

Economisirea, prima treapta catre prosperitate financiara

Salut,

discutand cu multe persoane in ultimul timp, am ajuns la concluzia ca majoritatea dintre acestea au probleme in zona finantelor personale deoarece se focuseaza constant doar pe a-si creste veniturile, iar odata cu acestea implicit si cheltuielile; dar se focuseaza foarte putin sau deloc pe economisire.

Ca si comportament, sa-ti cresti veniturile nu este deloc un lucru rau, insa, daca nu economisesti din ceea ce castigi, pe termen lung acest lucru nu te ajuta sa atingi prosperitatea financiara.
Acesta este unul dintre motivele principale pentru care foarte multe persoane traiesc bine in momentele de glorie, iar cand aceste momente din viata lor dispar, situatia lor financiara devine una problematica si asteapta ajutorul altora pentru a ii ajuta sa-si rezolve problemele financiare cu care se confrunta.

Ca si comportament, ne place sa avem bani mai multi, iar cand intram in posesia lor, ultimul lucru pe care il realizam este sa punem bani deoparte, adica sa economisim.

Ecuatia cashflow-ului personal pentru majoritatea persoanelor arata in felul urmator:
Cashflow = Venituri – Cheltuieli – Economisire
In aceasta ecuatie, economisirea este lasata pe ultimul loc ca si importanta, iar acest lucru este o mare greseala.

Pentru a putea atinge prosperitatea financiara, ecuatia corecta a cashflow-ului personal trebuie sa arate in felul urmator:
Cashflow = Venituri – Economisire – Cheltuieli

Practic, economisirea trebuie sa fie primul lucru pe care il facem atunci cand intram in posesia unei sume de bani, iar aceasta actiune trebuie automatizata si formata la nivel de obicei.

George S. Clayson, in cartea “Cel mai bogat om din Babilon” prezinta un principiu foarte clar de a atinge prosperitatea financiara, si anume, acela de a te plati mai intai pe tine insuti.

Daca articolul de mai sus a fost util pentru tine, te confrunti in prezent cu probleme in zona finantelor personale si doresti sa afli mai multe legat de cum sa-ti imbunatatesti situatia financiara personala, ma poti contacta la adresa de email: contact@raduzgarcea.ro.

In incheiere iti doresc,

Bunastare si prosperitate financiara!

Radu Zgarcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *